Finansiering

Finansiera din hudterapeututbildning

Då privata hudterapeututbildningarna ofta är belagda med avgifter och många som vill ta del av dessa utbildningar inte har den summan till hands, krävs finansiering från annat håll.

Privata lån

Många hudterapeutskolor samarbetar med banker och finansieringsinstitut som Nordea, Human Finans med flera och kan då erbjuda lån med bättre villkor än vanliga blancolån. För de skolor som inte har några sådana samarbeten är det upp till eleven att på egen hand hitta ett bra lån som passar. Besök olika bankers webbplatser och jämför innan du bestämmer dig för att ta ett banklån.

CSN

Hos vissa hudterapeututbildningar är eleverna berättigade till studiestöd från CSN, andra inte. Ta reda på vad som gäller för just de utbildningar du är intresserad av. För de utbildningar som ger eleven den möjligheten är det oftast som så att eleven är CSN-berättigad men inte skolan. Det innebär att eleven kan söka studiebidrag från CSN för att kunna leva på, men det omfattar inte terminsavgiften för utbildningen. Du kan även utöka med ett lån hos CSN. Hur mycket stöd och hur mycket du får låna får du reda på genom att kontakta CSN direkt.

Tänk till innan

Eftrersom du har små möjligheter att få tillbaka kursavgiften när den väl är betald så tänk till ordentligt innan du väljer att ta ett lån för en hudterapeututbildning. På en del utbildningar betalas studieavgiften i omgångar vilket gör att du som elev inte förlorar lika mycket ifall du bestämmer sig för att avbryta studierna efter en viss tid.

admin